WINKELWAGEN


Prijs
Hoeveelheid

TOTAAL

€ 0,00 Update winkelwagen

Prijs is exclusief bezorging, dit wordt toegepast bij het afrekenen. De bestelling wordt verwerkt in euro's.

Gingerbread cookies - Dough it your own way

Heb jij ook de “Christmas fever” te pakken? Wij in ieder geval wel. We zijn de keuken ingedoken met ons Cinnamon Suger Dough. Hiermee gaan we de enige echte Gingerbread cookies maken. Je maakt ze heel eenvoudig zelf. Dough je mee?

Gingerbread Cookie - Dough it your own way

Wat heb je nodig voor de Gingerbread Cookies? Voor het bakken van deze heerlijke Christmas Cookies kun je onze Cinnamon Sugar Dough gebruiken. Daarnaast heb je leuke kerst koekvormpjes nodig, wat bloem en decoratiemateriaal zoals bijvoorbeeld eetbare stiften.

In ons koekjesdeeg is geen ei verwerkt, zodat je het rauw kunt eten. Toch kun je er, zonder ei, heerlijke koekjes van bakken. Maar je kunt er natuurlijk voor kiezen om een eitje toe te voegen.

Bereidingswijze gingerbread Cookie with our Dough

Verwarm de (hete lucht) oven voor op 180 graden. Voor het goed kunnen uitsteken van de vormpjes, is het fijn als ons deeg net uit de koelkast komt. Dus voor het beste resultaat laat je het deeg even rusten alvorens gebruik. Hierdoor wordt het deeg minder plakkering en jij lekker relaxed. Nu komt het leukste deel. Strooi wat bloem op je werkblad en rol het deeg uit tot een dikte van circa 0,5 cm voor een knapperig koekje of tot 1 cm dikte voor een meer chewy cookie. Steek je koekjes uit met vrolijke vormpjes naar keuze.

All eyes on the cookies

Leg de koekjes op een bakplaat. Houd wat ruimte tussen de Gingerbread cookies want ze kunnen wat uitlopen. Nu kunnen ze de voorverwarmde oven in. Wij hebben de koekjes 15 minuten gebakken. Watch out: keep your eyes on the cookies! Iedere oven werkt anders, dus misschien zijn ze bij jou wel iets eerder klaar, of juist later.

Laat de cookies eerst afkoelen en begin dan met decoreren. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld eetbare stiften of icing voor de gevorderde koekenbakkers! Ga creatief helemaal los, the cookies are all yours! We vinden het super leuk als je een foto van jouw cookie creaties deelt op de socials. Gebruik dan de hastag #yoursweetescape. Maar maak de foto snel, want voor je het weet zijn de Gingerbread Cookies op.

 

Have fun and have a wonderful Christmas!

 

De koekjes kun je minstens 3-4 weken in een koektrommel bewaren. Het deeg zelf kun je ongeveer een week in de koelkast bewaren en 3 maanden in de vriezer.